Kurs

Grunnlegger av Barnas språksenter,  Line Avers, er en etterspurt logoped og spesialpedagog. Hun holder jevnlig kurs i metoden «Oral Placement Therapy/TalkTools» over hele landet. Barnas språksenter håndplukker også gjesteforelesere for spesifikke og aktuelle temaer. Nedenfor kan du se våre kommende kurs.

Ta også en titt på denne lille videoen med Fanny, som har hatt stor fremgang med våre metoder.


Kurs Høsten 2019 i Horten

kursbilde web_nivå1og2.png

A three-part treatment plan for Oral Placement Therapy/TalkTools,nivå 1

Dato: 14. og 15. oktober

Sted: Artilleriverkstedet i Horten

Kaffe og litt frukt fra 08.00. Kurs begge dager fra 8.30-16.00

Pris: 5900,-

Inkludert i prisen:
- Kursmateriell
- Boken «Oral Placement Therapy for Speech Clarity and Feeding»
- Lunsj og kaffe begge dager
- Kursbevis

Studenter og foreldre halv pris. Melder du deg på både Nivå 1 og Nivå 2 får du 20% rabatt.

Kursholder: Line K Avers, logoped, daglig leder Barnas språksenter.
 

Kursbeskrivelse:

Mange av oss som jobber med barn med store munnmotoriske vansker kan føle at det er krevende å vite hva vi skal gjøre for å bedre spiseferdigheter, tale og/eller minske sikling. Dette er et 2 dagers kurs som er konkret, nyttig, og gir deg råd om praktiske verktøy som du kan bruke umiddelbart etter kurset.

TalkTools’ innovative taktil-sensoriske tilnærming til logopedisk arbeid bruker verktøy («tools») for å trene og overføre muskelbevegelser nødvendige for taleproduksjon og spising. Det fokuseres på interaktive, konkrete demonstrasjoner (video) som viser hvordan man gjennom ulike teknikker kan utvikle oral-motoriske bevegelser for økt taletydelighet, bedring av spiseferdigheter samt reduskjon av sikling. Vi bruker muskler når vi både spiser og snakker- men vet vi nok om hvordan dette grunnlaget er for de ulike barn, unge og voksne vi jobber med er?

Kurset er for alle, foreldre er også velkomne.

Informasjon om Nivå 1-kurset last pdf.


Tilbakemeldinger på kurset:

Fantastisk kurs, nevenyttig og grundig forankret i anatomien og funksjon av muskulatur som trengs for enhver øvelse. Tusen takk Line!

— Natasha Berg, logoped

Svært interessant, matnyttig og bra kurs. Line er en svært engasjert og kunnskapsrik foreleser. Anbefaler kurset til både fysio, ergoterapeut, logoped, spesialpedagog og pedagog.

— Inger S. Thorsen, fysioterapeut

Veldig interessant og lærerikt. Lett å følge med og gode eksempler/filmsnutter. Her burde flere fra ulike relevante instanser vært til stede. Synd vi ikke hadde denne kunnskapen tidligere mtp elever vi har hatt.

— Jord Blix og Rita Uri, miljøterapeuter

Assessement and program plan development TalkTools/Nivå 2

Dato: 16. og 17. oktober

Sted: Artilleriverkstedet i Horten

Kaffe og litt frukt fra 08.00. Kurs begge dager fra 8.30-16.00

Pris: 5900,-

Inkludert i prisen:
- Kursmateriell
- Boken “Assessment and Treatment of the Jaw”
- Lunsj og kaffe begge dager
- Kursbevis

Studenter og foreldre halv pris. Melder du deg på både Nivå 1 og Nivå 2 får du 20% rabatt.

Kursholder: Line K Avers, logoped, daglig leder Barnas språksenter.

Kursbeskrivelse:

TalkTools er verktøy til bruk i metoden "Oral Placement Therapy" som brukes for å hjelpe barn med spise-, sikle og taleutfordringer.
Barnas Språksenter er eneste autoriserte forhandler av disse verktøyene i Norge, og har jobbet aktivt med dem helt siden 2013.

Talktools Nivå 2 er det viderekomne kurset, der du lærer hvordan du lager treningsprogrammer. Hva gjør vi med det vi ser? Hvilke øvelser skal vi bruke? Vi fyller ut kartleggingsskjema, ser på video og analyserer funn sammen. Det er også live evaluering der Line jobber med et barn og vi sammen finner ut av et treningsprogram. Veldig matnyttig og konkret.

Kurset er utviklet for fagfolk og foreldre som jobber med barn med sammensatte behov- altså som har vansker med spising, snakking, sikling m.m.

Informasjon om Nivå 2-kurset last pdf.

 

ACCESSIBLE LITERACY LEARNING (ALL) 28.10.2019

ALL_bilde.png

ALL er en evidensbasert metode utviklet for å lære barn uten talespråk å lese og skrive. Metoden egner seg også for barn med språkvansker, barn som kan produsere lyd, men strever med å sette bokstav og lyd sammen.

Metoden er utviklet av forskerene Janice Light og David McNaughton ved Penn State University. Appen ALL er nå oversatt til norsk gjennom et prosjekt med forskere ved DART i Sverige samt flere logopeder hos Barnas språksenter.

ALL er meget matnyttig til flere områder:

Supert hjelpemiddel i arbeid med:

  • å hjelpe barn uten talespråk å lese og skrive

  • lesing

  • barn med fonologiske vansker

  • barn som strever med begreper

  • flerspråklige barn

KURSDATO: 28.OKTOBER 09.00-15.00

NB! PÅMELDINGSFRIST: 11.102019

Sted: Artilleriverkstedet i Horten

Pris: 2500,-

Inkluderer lunsj, kaffe/te og handouts. Foreldre og studenter får 20%

Kaffe og litt frukt fra 08.30

På kurset lærer du:

- Teori bak metoden- hvordan kan vi lære barn som ikke selv produserer lyd å lese

- ALL i praksis, gjennom kasus og video

- Teknisk innføring i appen ALL

- Bruk av ALL

Uttalelse om bruk fra Line K. Avers:

«Jeg må bare få sagt at jeg har begynt å bruke denne appen daglig- og opplever fornøyde barn og voksne. Jeg jobber med en ung mann med Down Syndrom som er i ferd med å knekke lesekoden, da inngår denne som en del av det vi gjør. Han snakker i vei, men jeg bruker den for å jobbe med lesing. 

Bruker den på et barn i barnehage som har fonologiske vansker samt strever med begreper. Her er målet å jobbe så mye vi kan før han begynner på skolen, slik at han skal være så klar som mulig. Pedagogen i barnehager sa, «Oi, denne var fin, den kan vi jo bruke på mange barn her». 

Jeg bruker den også med en gutt som har cerebral parese, som bruker en øyestyrt Tobii i kommunikasjon. Han har knukket lesekoden for lengst, men vi bruker appens mer avanserte sider i lesetrening.

Man kan altså tilpasse appen etter hvor mye støtte barnet (og den voksne) trenger.»


På forhånd trenger man å laste ned gratis- eller fullversjon av ALL. Denne kan kjøpes via app store eller via TobiiDynavox https://www.mytobiidynavox.com/Store/ALL NB: Hvis Apple-produkt er den kun kompatibel med iPad.

DU MÅ ta med appen på kurset for å ha fullt læringsutbytte.

 

Breaking Down the Dx & Tx Process for OMDs med Logoped Linda D´Onofrio i Oslo, 19.-20 mars 2020.

Vi i Barnas Språksenter gleder oss veldig til dette 2-dagers kurset med logoped Linda D´Onofrio i mars 2020.

Mange kjenner Linda som gründer av FB-gruppen «Oromyofunctional Study group». Oromyofunksjonelle vansker handler om hvordan vi bruker eller ikke bruker muskler i ansikt, leppe, kjeve, gane. Dette kan igjen påvirke tygging, svelging, bitt, søvn, pust og artikulasjon, men hvordan henger alt dette sammen?

Linda er utrolig kunnskapsrik, har klinisk erfaring med barn, unge og voksne gjennom mange år og er  svært opptatt av sammenhengen mellom struktur og funksjon. Skal vi kunne behandle på en effektiv måte, må vi også kunne forstå det vi ser klinisk.

Dette 2 dagers kurset vil blant annet omhandle diagnostisering og behandling av barn, unge, voksne og eldre - «across the lifespan». Hun kommer til å snakke om øvelser rundt artikulasjonsvansker, spisevansker, tungebånds frenulotomier- både pre- og post øvelser her, samt søvnapne-øvelser i for- og etterkant av kirurgiske inngrep. 

Kurset er for logopeder, tannleger, leger og holdes på engelsk.


KURSDATO: 19.-20.mars 08.30-17.00 BEGGE DAGER

Sted: KUBEN - OSLO

Pris: 6500,- («Early bird» - før 1.des. 5500,-)

Inkluderer lunsj, kaffe/te og kursmateriell. Studenter får 20%

Kaffe og litt frukt fra 08.00

Learning Outcomes:

1. Outline and describe the structural, functional, and behavioral areas of an OMD assessment.

2. Differentially diagnose OMD from dysphagia, feeding, articulation, and voice disorder.

3. Explain the difference between oromyofunctional goals, objectives, and strategies and how to plan, prioritize, and coordinate treatment.

Integrate oromyofunctional therapy (OMT) into current caseloads.

4. Review the evidence base and justify treatment options using the latest clinical research.

NB: Vi har en avtale med Quality Hotel 33, som ligger i gåavstand til kurslokalene, rabattkode sendes ut med påmeldingsbekreftelsen.  


SKREDDERSYDDE KURS

Barnas språksenter tilbyr også skreddersydde kurs innen munnmotorikk, sikleproblematikk, artikulasjonsvansker, fonologiske vansker, dyspraksi, alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK), lese- og skriveopplæring for barn uten talespråk og tegn-til-tale. Ta gjerne kontakt ved ønske om kurs. Forespørsel sendes til line@barnasspraksenter.no

Les tilbakemeldinger fra kursdeltakere